duminică, 11 ianuarie 2009

Despre cuvinte



Cuvintele pe care le rostim pot avea diverse consecinte, pozitive sau negative. De cate ori nu ni s-a intamplat sa spunem cuvinte pe care ulterior le-am regretat, pentru ca le-am "aruncat" fara ca sa ne gandim, sau ni s-au spus cuvinte necugetate, care ne-au facut mult rau si care au stricat poate o relatie de prietenie? Suntem grabiti, vrem sa spunem multe in timp putin si nu mai analizam ceea ce ii transmitem celuilalt, si fie ii spunem rautati fie percepe el gresit mesajul si iar e vina noastra pentru ca nu ne-am exprimat clar. Astfel de cuvinte, carora nu le dam importanta, pot schimba destinul unui om si nu exagerez cand spun asta. Mi s-a intamplat in nenumarate randuri sa mi se multumeasca pentru vorbe pe care le-am spus candva si care au influentat pozitiv persoanele carora le-am adresat, desi eu nici macar nu imi mai aminteam de acele episoade.
Ma gandesc la faptul ca, in trecerea aceasta a noastra prin viata ii influentam pe ceilalti si suntem influentati de altii, fara ca macar sa realizam acest fapt.

2 comentarii:

A Not So Spotless Mind spunea...

Cuvintele chiar au un impact puternic asupra noastra. De asta e bine sa cantaresti foarte bine ce urmeaza sa zici. Cuvintele care dor cel mai tare sunt cele spuse la maine. Pentru ca ajungi sa regreti ca le'ai spus, insa raul e deja facut.

Onutzza spunea...

Da, dar sunt si cuvinte care pentru noi nu au nicio insemnatate, chiar nefiind spuse la manie, ci pur si simplu "aruncate", dar pentru altcineva ele pot insemna mult, caci se poate ca ele sa se suprapuna, intamplator, pe ceea ce gandea.