miercuri, 11 martie 2009

Pisi


Pisi e prietenul lui Jojo si, intr-un fel, motanul nostru adoptiv. Domnul doctor a spus ca ar avea vreo 4 anisori. Nu se impaca bine numai cu Jojo, ci si cu ceilalti catei din cartier. Prietenul lui cel mai bun este insa motanul Felix. Isi petrec impreuna mare parte din timp.
Nu locuieste cu noi in casa, ci afara. Cel mai important motiv a fost acela ca, desi Jojo e prietena lui afara, in momentul in care ajung amandoi in dreptul usii noastre, ea nu il lasa pe Pisi sa treaca dincolo de prag. Un alt motiv a fost acela ca Pisi e un motan liber, nu rezista sa stea mai mult de 15 minute intr-o casa. Eu nu ma omor dupa pisici, insa el e prietenul meu si singurul pisoi de care m-am atasat vreodata. Imi e tare drag si am fost ingrijorata pentru el atunci cand alt motan de prin vecini l-a ranit, motiv pentru care l-am dus la doctor. I-am administrat un tratament cu antibiotic si s-a facut bine.
Dar intr-o zi, Pisi nu a mai aparut. Era in preajma sarbatorilor. Am crezut ca a patit ceva. L-am cautat peste tot, prin toate locurile pe care stiam ca le frecventa. Pisi disparuse. A trecut o zi. Apoi inca o zi. Credeam ca a murit si ma durea sufletul la gandul ca s-a stins cine stie pe unde, singur si al nimanui. Pana cand, plecata de acasa fiind, caci aveam de rezolvat niste lucruri, primesc telefon de la mama. Cu o voce fericita imi spune: "A aparut Pisi!". Nu reusisem sa rezolv ce imi doream, insa nimic nu mai era atat de important ca motanelul nostru. Nici azi nu stim unde a fost, probabil dupa alte pisici.
Cand ne vede ne saluta cu un "Meaaaaau" prelung si vine spre noi ca sa ne intampine. Si eu mai cred ca ne iubeste si el si ne considera, in felul lui special, familia lui.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cum sa nu il iubesti pe Pisi ? Este un motanel tare, tare frumos si mai ales cu mult bun simt. Cand ne face vizita zilnica...face un tur de bucatarie, balcon, asteapta sa isi primeasca portia de "papica", se joaca un picut cu Jojo si apoi vrea sa plece...Nci intr-un caz nu se urca pe unde nu trebuie sau sa nu asculte...Stie sa se faca iubit !