joi, 16 aprilie 2009

Zi-mi ce zodie esti...si iti zic cum sunt altii din zodia ta - partea a II-a


Iata si continuarea articolului de acum doua zile. Am fost foarte obosita ieri si nu am reusit sa il mai scriu. Ramasesem la zodia Balantei.

Balanta

Mi-e destul de greu sa scriu despre cei din zodia Balantei pentru ca mi se par destul de atipici. Desi ei sustin sus si tare ca ii caracterizeaza echilibrul, mie imi pare mai degraba ca se definesc printr-o inclinare a "talerelor" cand intr-o parte cand in alta. Tendinta este insa de a merge spre punctul 0, de egalitate intre cele doua laturi ale lor. Balantele pica in extreme. Sunt fie adorabile, fie nu te mai poti intelege cu ele.

Femeile: foarte ascunse, secretoase. Vor sa stie cat mai multe despre ceilalti dar despre ele nu spun mai nimic. Sunt cand egoiste cand generoase.

Sunt foarte descurcarete. Rezolva probleme complicate. Le place sa intretina relatiile de amicitie sau profesionale. Balantele fac parte dintre reprezentantele zodiacului care la Craciun si la Pasti trimit felicitari sau sms-uri cu urari de bine.

Daca nu au chef de cineva nu se ascund. Sunt de o sinceritate dezarmanta. Spun in fata, sau arata fara jena ceea ce simt. Nu le prea pasa de ce spun ceilalti pentru ca stiu ca oricum sunt iubite.

Barbatii: perfectionisti. Nu la fel ca si cei din Fecioara (care sunt "perfectionismul absolut" dintre semnele zodiacale). Curtenitori. Fermecatori. Stiu ce sa spuna si ce sa faca pentru a cuceri o femeie.

Ulterior pot deveni pisalogi.

Scorpion

Una dintre zodiile care ma fascineaza.

Femeile:

Inteligente si tacute. Emana o aura de mister in jurul lor. Nu sunt genul zambaret si haios desi mai fac si ele glume timide, insa fine.

Sofisticate, elegante, feminine prin excelenta, extravagante chiar. Cred ca si o femeie urata sau proasta nascuta in zodia Scorpion (daca exista) are ceva suprinzator in felul ei de a fi.

Posesive. Daca Taurul e posesiv in ce priveste lucrurile, Scorpionii sunt posesivi in ce priveste relatiile de cuplu.

Stiu sa asculte.

Barbatii:

Cuvintele de ordine: gelosi si posesivi. Ca zodie, Scorpionul mi se pare cea mai erotica dintre toate. Barbatii au si ei ceva atragator in ei, desi poate la unii aspectul exterior nu ar arata acest lucru. Daca se "aprind" dupa o femeie nu se lasa pana nu o cuceresc.
Scorpionii pe care i-am cunoscut erau glumeti si veseli. Persoane reconfortante.

Sagetator

Am cunoscut prea putine persoane in Sagetator. Pot sa spun ca si femeile si barbatii tind catre varf iar pentru asta niciun efort nu e prea mare. Sunt firi dinamice si ambitioase. Le place miscarea, sportul, calatoria.

Le plac lucrurile frumoase insa nu pun mare pret pe ele. Le considera accesorii care le infrumuseteaza viata. Prefera oricand o calatorie decat o garderoba noua, de exemplu.

Capricorn

Eee...aici o sa ma desfasor putin. E zodia mea, asa ca am voie. In plus, am cunoscut destul de multe persoane in Capricorn (mai mult de sex feminin), astfel incat am ceva repere legate de aceasta zodie. A se retine ca nu vorbesc aici numai despre mine, ci si despre Capricornii pe care ii cunosc.

Ei bine, cand spui Capricorn spui seriozitate, constiinta, loialitate, prietenie. Un prieten Capricorn e un prieten de nadejde. Un Capricorn nu isi uita cuvantul dat. Daca a promis ceva va face. Daca stie ca nu poate face, nu promite.

Nu spun ca un Capricorn ar fi razbunator, ci doar ca nu iarta, nu uita un rau facut si are rabdare sa astepte ca sa "serveasca" o replica atunci cand ii vine bine.

Femeile:

Par sobre chiar si cand glumesc. Nu sunt cele mai simpatice si adorabile persoane, insa daca le cunosti realizezi ca raceala lor e doar o aparenta. O femeie Capricorn (ca si un barbat de altfel), stie sa isi ascunda cu maiestrie emotiile si sentimentele. Pot parea uneori de gheata, sictiriste, si indiferente, insa revin si spun ca e o aparenta de cele mai multe ori.
O femeie Capricorn poate fi extrem de pasionala si de calda insa numai cu persoana pe care o iubeste. In plus, poate face lucruri extrem de curajoase daca crede ca o relatie merita, nesfiindu-se sa faca primul pas si sa ia initiativa atunci cand celalalt ezita.

O femeie Capricorn devine mai frumoasa pe masura ce se maturizeaza. De la ratusca cea "de neobservat", ca sa ii zic asa, devine, pe masura ce anii trec, tot mai atragatoare.

Femeile Capricorn sunt ambitioase si hotarate. Daca isi propun ceva nimic nu le abate din drumul lor. Poate doar o optiune mai buna.

Sunt carcotase si critice. Si barfitoare. Dar barfesc elegant, genul acela de barfa ca in povestirile lui Caragiale, la un five o'clock tea. Dar acuma...cine nu barfeste?!

Sunt perfectioniste. Sunt incapatanate. Sunt intelepte.
Sunt atrase de arta, de cultura, de psihologie, de arta prezicerilor, de oameni, de natura.

Femeilor Capricorn le plac surprizele placute. Le place sa fie seduse si, cu toata rigiditatea pe care o afiseaza, de fapt sunt niste romantice.

Barbatii:

Sunt interesanti. Tacuti, misteriosi. De fapt sunt niste mari timizi. Nu prea sunt campioni la spus glume, desi, in mare, sunt destul de spirituali. Mai degraba au un simt al umorului fin si subtil.

Sunt introvertiti. Mult mai mult decat femeile din Capricorn. Greu faci un barbat din Capricorn sa iti marturiseasca ce are pe suflet. Daca o face, insa, e un mare semn de incredere.

Capricornii sunt angajatii perfecti, dar si sefii cei mai buni. Sunt corecti si muncitori si asta ii face sa fie apreciati. Nu trebuie sa li se spuna ce au de facut. Stiu ei si singuri.

Pot fi taiosi si ironici daca sunt provocati.

Varsator

Iar imi e dificil. Desi am chiar in familia mea persoane din zodia Varsator, nu am remarcat ceva mai "altfel" la ei. Sunt visatori iar uneori par indiferenti. Sunt prietenosi, optimisti, si nu se streseaza decat pentru probleme cu adevarat grave. Cei pe care ii cunosc nu pot fi incadrati intr-un tipar, pentru ca sunt firi diferite. Eu una m-am inteles excelent cu toti.

Pesti

Femeile:

Au ceva din Scorpion: o silentiozitate in felul lor de a fi. O femeie din Pesti, prin tacerea ei, pare misterioasa. Proverbul zice: apele linistite sunt adanci. Cam asa si cu femeile din Pesti. Sunt atragatoare fara sa spuna prea multe si fara sa faca prea multe. Nu stiu ce fac si cum fac. Cred ca e pur si simplu in felul lor de a fi.

Pot fi bune prietene dar pot sa isi si schimbe dispozitia rapid, iar daca se enerveaza nu mai tin cont de nimeni si de nimic (lucru care mie una nu imi place atunci cand e vorba de prieteni sau de familie. De ei trebuie sa tii cont, oricat de nervos ai fi). Ulterior le pare rau, insa sunt impulsive si reactioneaza in functie de moment. Se poate sa taca pe moment daca nu le convine ceva, dar nu raman datoare.

In general sunt persoane simpatice.

Barbatii:

Pare ca plutesc in alte sfere si cu toate acestea, in ceea ce ii priveste, sunt foarte cu picioarele pe pamant. Nu stiu de ce unii oameni spun ca nu te poti baza pe un barbat in Pesti. Eu am prieteni in zodia asta si atunci cand am stabilit ceva cu ei, feedbackul a fost unul pozitiv. E adevarat, Capricornul din mine s-a asigurat de perceperea mesajului de catre Peste de mai multe ori, cu riscul sa il streseze pe acesta.

Gata mi-s cu analiza pe zodii. Cunosc multi oameni, intr-adevar. Imi place sa ii cunosc, nu doar sa ii stiu. Capricornul din mine despica firul in 4 si studiaza comportamentul uman, in diverse momente, diverse ipostaze.

Am mai spus cumva ca suntem si meticulosi si foarte curiosi?

Seara buna. :)

7 comentarii:

Cati spunea...

Subscriu la balante in ceea ce priveste pisalogeala. Sunt foarte enervante din cauza asta.

santi spunea...

Ca reprezentant al Balantei, iti spun ca m-ai caracterizat destul de bine ;)

georgia spunea...

Si eu ma recunosc in caracterizarea Balantei (cu toate ca ascendentul are si el un "cuvant" de spus).

Deme spunea...

La femeia Scorpion ai scris aşa: "Nu sunt genul zambaret si haios desi mai fac si ele glume timide, insa fine." Nu sunt de acord cu partea asta, vorbesc eu, persoana care râde tot timpul şi spune fie glume în toată regula, fie ironii :) În orice caz, numai timidă nu-s! :))

Onutzza spunea...

@ Cati: am intalnit pisalogeala mai degraba la barbati Balante decat la femei

@ santi: Inseamna ca am sesizat bine caracteristicile comune celor din zodia ta :)

@ georgia: Ascendentul stiu ca se manifesta in jurul varstei de 30 de ani, dar oricum, asta nu inseamna ca nu mai ai din caracterele semnului solar dupa aceasta varsta.

@Deme: Scorpioanele pe care le-am cunoscut eu erau mai tacute, dar aveau simtul umorului. In orice caz, erau prezente agreabile. Oricum, nu sunt doi oameni identici. In ce priveste restul trasaturilor, ti se potrivesc?

teo_n spunea...

sorry to disappoint you desi, intr-un fel, sunt mai curand de-acord cu zodiacul in sensul de caracterizare psihologica decat ca mijloc de a face previziuni. am avut la un moment dat o prietena balanta (me being a female). ei bine, n-avea niciodata curajul de a spune omului in fatza ce gandeste sau ca nu e de-acord. a acceptat zeci de iesiri cu o alta colega de-a noastra din administratie doar pt ca aia sa nu se uite urat la ea, dar pe la spate o barfea de mi se facea rau uneori de atatea exagerari. nu stiu daca se dadea bine pe langa oameni doar ca sa le para simpatica sau urmarind niste avantaje anume, cert e ca asta contravine tuturor principiilor mele si modului meu de a fi. probabil ca as fi capabila sa moderez cuvintele, dar n-as putea numi pe nimeni prieten sau spune cuiva ca-l iubesc fara sa simt nimic din toate astea. ea reusea. how come? btw, eu sunt o scorpie (indracita, ar zice unii)

Onutzza spunea...

Nici eu nu cred in previziunile zilnice, ci doar in niste trasaturi generale, comune celor dintr-o anumita zodie.

Acum, ce sa spun, am pus disclaimer in articolul precedent: eu am scris despre oamenii pe care ii cunosc eu, si Balantele pe care le cunosc sunt asa cum le-am descris. Nu exista nici macar doi gemeni cu firi asemanatoare, daramite sa fie la fel toti oamenii dintr-o zodie.