marți, 6 aprilie 2010

Despre Dafina si literatura erotica


Acum mai mult timp curiozitatea m-a impins sa citesc literatura erotica. Mai citisem recenzii ale unor romane si mi se paruse interesant sa explorez si aceasta zona a literaturii, necunoscuta pentru mine (pentru alti curiosi ca si mine, editura Trei a lansat acum cativa ani o colectie sub titlul Eroscop).
Mi-am cumparat vreo doua carti si am inceput sa citesc. Trebuie sa marturisesc ca nu am reusit sa le finalizez, desi rareori mi se intampla sa nu termin de citit o carte. Cautasem literatura erotica, nu pornografie literara. Poate ca nu am nimerit eu cartile potrivite, poate ca ar fi trebuit sa incep cu altceva pentru a imi forma o impresie. Cert e ca incursiunea mea in sfera literaturii erotice a fost pentru scurt timp.

De cateva zile, insa, la recomandarea unei amice din blogosfera, am descoperit romanul "Dafina", ce se vrea a fi un roman erotic, dar care m-a surprins placut prin faptul ca nu simt ca m-ar "agresa" prin descrieri brutale, spre deosebire de modul in care am perceput descrierile in romanele despre care am amintit mai sus. Subiectul este actual, poate banal pe alocuri, dar frumos tocmai prin simplitatea lui si prin faptul ca viata Dafinei si intamplarile prin care trece pot fi ale oricarei studente timide si fara experienta de viata, plecata din oraselul ei, departe de parinti, ca sa studieze intr-un centru universitar mare.

Ivory, autoarea blogului, scrie cursiv, captivant, creeaza imagini si impresii. Romanul, pana la nivelul la care e scris, se citeste rapid. Descrierile nu obosesc, ci dimpotriva, vin sa completeze trairile personajelor, contribuind la conturarea caracterelor lor. Romanul surprinde prin intorsatura pe care o ia actiunea lui, prin dezvaluirea si altor laturi ale personalitatii personajelor.

Mie imi pare ca "Dafina" e ceea ce asteptam de la un roman erotic, cu toate ca nu e terminat, iar promovarea e facuta strict in blogosfera. Invit pe curiosi sa intre, sa citeasca si sa lase comentarii. Autoarea romanului asteapta pareri, sugestii, prognosticuri legate de evolutia intamplarilor.

http://www.irizatii.wordpress.com/dafina/

Update: romanul poate fi downloadat, in format .pdf, pana la nivelul la care a fost scris pana acum, de aici.

4 comentarii:

Cami spunea...

Eu am intalnit si literatura erotica foarte buna. Dar cred ca depinde foarte mult ce autor alegi sa citesti, pentru ca padurea e plina de uscaturi :)

Onutzza spunea...

Tu ce ai citit?

Cami spunea...

Ascetul dorintei de Sudhir Kakar. Promit ca o sa-ti placa :P (imi cer scuze pentru raspunsul mult intarziat)

Onutzza spunea...

Mersi pt recomandare, o sa o caut :)