joi, 11 noiembrie 2010

Melanj


  • Deseori aud pe multi vorbind despre serviciu ca despre un loc unde se duc "de sila - de mila", pentru ca trebuie sa traiasca si banii nu pica din cer. Statul la munca este un chin pentru ei. In acest sens admit faptul ca sunt o norocoasa. Cu toate ca remuneratia este mizerabila, mie imi place sa ma duc la serviciu. Poate ca mai conteaza si faptul ca nu lucrez la un birou, ca am activitate tot timpul, si ca desi fac zilnic aceleasi lucruri ca si actiuni, ele implica mereu noutati. Nu e rutina. Nu zic "of, maine iar la munca" ci "bine ca am unde munci, si pe deasupra mai fac si ce imi place". Putini au norocul asta. Am numeroase exemple despre oameni care au terminat cate o facultate si lucreaza in cu totul alt domeniu. Daca sunt motivati financiar, ajung sa le placa sau sa se resemneze. Altii fac asta doar temporar si ulterior isi cauta joburi in domeniul in care s-au pregatit. Eu daca as lucra la birou cred ca m-as plictisi teribil :D
  • Am fost aseara, la propunerea unor prietene, intr-un local minunat in Bucuresti. Se numeste Ramayana cafe, are specific indian iar atmosfera e de cinci stele. Am baut un ceai african, cu tot felul de arome, insotit de cookies-uri si miere pentru indulcire, ce m-a relaxat atat de bine ca in loc sa ma culc la ora mea "normala" de somn (dupa 12 noaptea) am adormit cu aproape doua ore mai devreme. In oferta localului exista si narghilele, dar, cu toate ca am incercat cu mai mult timp in urma sa fumez narghilea (eu nefiind fumatoare), marturisesc ca nu mi-a placut. Totusi, muzica in surdina (Buddha-Bar), lumina difuza, pernele aruncate pe jos ca sa faca sederea clientilor cat mai relaxanta cu putinta, si-au facut cu brio efectul asupra mea. Clar ca o sa mai merg si alta data.
  • Simt ca m-am indepartat de mai multi oameni care in trecut imi erau aproape. Si e reciproc. Nici eu nu am vrut, dar nici ei. Pur si simplu distanta si problemele personale ne-au separat. Ma mai gandesc din cand in cand cu drag la colegii mei de facultate, ma bucur cand ii revad, sau cand aud ca li s-au intamplat lucruri frumoase, dar nu regasesc dispozitia necesara sa pun mana pe telefon si sa sun. Nevorbind mult timp se aduna multe lucruri de spus si pur si simplu nu mai am dispozitie de conversatii lungi la telefon. O fac strict cu persoanele din cercul de extrema apropiere. Cineva foarte apropiat mie imi spunea mai demult, cand ma miram eu de ce nu mai tine legatura cu cei mai buni prieteni: "Onutzza, drumurile noastre s-au separat. Ne mai intalnim din cand in cand la o cafea, ne mai povestim una-alta, dar atat. Fiecare e cu viata lui, cu programul lui. Mi-am facut intre timp alti prieteni. Ma mai gandesc la primii cu nostalgie, dar e o vorba - maioul mi-e mai aproape decat camasa". Am inteles acum cata dreptate avea.
  • De vreo doua luni m-am apucat de lectii de dans de care sunt foarte incantata. Am invatat sa ma misc pe salsa, putin-putin pe bachata si m-am indragostit de rueda si de tango. Imi mai place zouk, in care, desi pare un dans dezorganizat, miscarile dansatorilor au totusi o ordine. Cu toate ca programul de dans e la o ora la care as prefera sa fiu in pijamale cu o carte in brate, totusi ma simt tare bine in timp ce dansez si ma intorc cu buna dispozitie acasa, indiferent de cat de obosita as fi fost anterior.
  • Am terminat de curand de citit o carte superba - Fiul risipitor (click pentru recenzie), de Radu Tudoran. Actiunea nu este una interesanta, fiind vorba despre o tanara femeie care este sedusa din timpul adolescentei de un barbat care periodic o paraseste, fara explicatii, motivatia fiind mereu aceea ca simte ca se sufoca daca nu pleaca. Ea ramane mereu cu inima franta, fiindu-i greu sa isi regaseasca echilibrul interior iar el reapare in viata ei exact atunci cand tanara crede ca e "vindecata" de dragoste. Pentru ca inima e mai puternica decat ratiunea, ea il reprimeste in viata ei de fiecare data, si, desi stie in suflet ca fericirea dureaza putin, spera ca de acea data va fi altfel. Strict referindu-ne la subiect, tipa e o nebuna si o proasta ca il accepta mereu in viata ei. Totusi, autorul are un talent fantastic de a captiva prin descrierile pe care le realizeaza, determinandu-ne sa empatizam cu personajele principale si sa intelegem ca intreaga ei slabiciune in fata barbatului respectiv vine din iubirea pura, acea iubire vesnica, ce a apucat sa se sadeasca in sufletul ei si a prins radacini nebanuite ce nu o vor mai lasa nicicand sa fie linistita si sa poata sa traga linie trecutului. La fel, romanul mai captiveaza chiar prin aceste parasiri periodice, pentru ca ne determina sa ne punem intrebarea: "Oare il mai primeste inapoi in viata ei dupa toate cate i-a facut?". Cu toate ca este un roman erotic, nu contine scene vulgare, ci erotismul apare la nivel emotional.
  • Viata mea e plina si nu am timp sa ma plictisesc. In ea apar mereu oameni noi, cu care cladesc relatii interesante si constructive si care imi dau o stare de buna dispozitie. Si cu toate ca postez rar, sunt tot aici ;)

14 comentarii:

Cami spunea...

Si mie imi place tare mult in Ramayana, e atat de relaxant si ma simt rasfatata. Toata atmosfera si pernele si ceaiurile si bunatatile lor imi plac foarte mult :D

Anonim spunea...

Foarte frumos ca te-ai apucat de dansuri, sunt frumose stilurile de dans enumerate de tine mai sus , la ce scoala de dansuri faci?

Onutzza spunea...

@ Cami: Daaaa
@ Anonim: multumesc pentru apreciere. Nu e important la ce scoala de dans merg. :)

Anonim spunea...

Ai dreptate, conteaza mai putin scoala , conteaza mai mult faptul ca iti place .:) Te-am intrebat de scoala pentru ca eram interesat si poate imi recomandai o scoala( nu neaparat cea la care esti tu).:)

Onutzza spunea...

Ti-as fi recomandat chiar scoala la care merg eu, daca nu as fi avut anterior niste experiente virtuale neplacute cu cineva, tot anonim, care m-au determinat sa fiu ceva mai rezervata cu detaliile legate de activitatile mele personale. :)

Eu nu am ales scoala in functie de recomandari ci pentru ca stiam pe cineva care urma cursuri acolo. Ca si criterii de urmarit: programul, taxa lunara, locatia salii, numarul de cursanti, proportia fete/baieti (sa nu te trezesti ca esti singurul baiat). Sunt multe scoli de dans din Bucuresti, poate gasesti pe net si forumuri cu ceva impresii. Succes! E minunat sa dansezi, e deconectant si distractiv si mai faci si miscare.

Anonim spunea...

multumesc de sfaturi
se you in salsa 4you :D

Onutzza spunea...

N-ai pentru ce. Pana acum n-am ajuns niciodata in S4U, dar daca ajung si daca esti acolo si ma recunosti, da un semnal. Presupun ca ai si un nume (poti sa-mi spui in alt mesaj pe care nu il voi aproba) :)

Anonim spunea...

O sa-ti spun cine sunt cand o sa te invit la dans in 4 you.
Ce preferi salsa sau bachata?

Onutzza spunea...

Deocamdata stiu mai bine salsa decat bachata...adica stiu in mare toti pasii de salsa si cateva exercitii, iar la bachata stiu doar pasul de baza si pirueta.
Si totusi...ne cunoastem? Pari ca stii mai multe despre dans decat cineva care abia acum vrea sa inceapa sa danseze si se intereseaza de scoli.

Anonim spunea...

Ati facut la salsa pasii de baza piruetele si cross-urile ?
Oricum la bachata sunt mai putini pasi si mai usori, daca-l stii pe cel de baza in rest trebuie decat sa te lasi condusa. 1 2 3 4 5 6 7 8 :P

Onutzza spunea...

Da, am facut tot ce ai scris tu :)
E clar...stii despre ce vorbesti :))
Si mi-ai dat o idee sa pun pe blog una dintre melodiile care imi plac mult ;)

Anonim spunea...

Hai sa vedem ce-ti place. si apoi o sa-ti recomand eu una sau doua. :))

Anonim spunea...

Apropo la noi in tara nu se danseaza zouk se danseaza kizomba , toata lumea zice ca danseza zouk dar defapt este kizomba.:)
Zouk si kizomba sunt doua stiluri de dans foarte asemanatoare asa cum sunt salsa si cumbia. :D
Rueda este frumoas daca te strangi grup mare. :D

Onutzza spunea...

De kizomba nu am auzit. O sa ma uit pe youtube sa vad cum e.
Rueda am dansat putin, cat sa vad cum e si sa imi placa fff mult :D