marți, 14 decembrie 2010

Fragment dintr-o alta poveste

Isi dadusera intalnire la o terasa. Ea era tanara si frumoasa, avea parul lung, usor ondulat si vopsit in suvite blonde ce ii dadeau un aer deosebit. Nu se considerase niciodata o persoana atractiva, dar iata ca acestui tanar ii trezise interesul.
Se cunoscusera cu putin timp inainte, printr-o prietena comuna. Ea il stia de mai de mai demult, drumurile lor se mai intersectasera si cu alte ocazii, insa el nu o observase. De fapt, parea ca nimeni si nimic nu-i puteau atrage atentia. Era un tip sobru, parca mereu preocupat. Tocmai aceasta atitudine usor indiferenta si figura lui concentrata erau lucrurile care o intrigau la el.
Il vazu de departe. Era imbracat elegant, poate usor exagerat pentru momentul zilei si locul in care se intalneau. Nu se incadra in standardele clasice de frumusete masculina, insa avea o privire patrunzatoare cu care o fixa si o facea sa se stanjeneasca.
Ii zambi larg cand o vazu: "Buna"
"Are dantura frumoasa", fu primul lucru la care ea se gandi. "Buna", ii raspunse, zambind la randul ei.
"Ce vrei sa facem?". "Nu stiu, ai vreo propunere?". "Paaai...putem ramane la terasa sau putem merge sa ne plimbam." "Hai mai bine sa ne plimbam. Am chef sa iau putin aer curat."
Era o dupa-amiaza calda de mai. Vantul adia usor, soarele era la apus si raspandea o lumina placuta. Mirosea a iarba proaspat tunsa, era un parfum care ii aminte de clipe de copilarie, de pe cand era cat un dop si iarba, florile si gazele constituiau curiozitati pentru ea.
El vorbea mult si glumea. Avea un umor fin, se pare ca stia, deci, sa si rada. Discutia era banala, dar ii placea sa il auda. De fapt, se bucura ca in sfarsit intalnise pe cineva care vorbea mai mult decat ea la o prima intalnire.
Deodata, el se opri. Se opri si ea, mirata, crezand ca se intamplase ceva. Intoarse brusc privirea spre ea si o intreba: "De fapt, ce vrei tu de la mine?"
Se bloca. Nu se asteptase la o asemenea intrebare. Cum adica ce voia de la el? "Cum adica ce vreau de la tine?". "Da. Ce doresti tu de la mine?"
"Nnnu stiu..." ingaima ea, asteptand o replica salvatoare din partea lui. El o privea in continuare, fixand-o si facand-o pentru prima oara sa se simta nesigura. "Deocamdata vreau sa te cunosc mai bine si apoi mai vedem", ii raspunse. "E ok? Ce raspuns asteptai?". "Nu asteptam un anume raspuns. Oricare ar fi fost ok.....Bine, scuza-ma putin, te rog, trebuie sa dau un telefon."
Scoase mobilul din buzunar si forma un numar. De la celalalt capat al firului se auzi o voce feminina: "Alo"
Pe cine suna el in timp ce se plimbau impreuna? Voia sa o faca geloasa? Dar nu era cazul, cel putin nu inca.
"Alo, buna! Ramasese sa iti dau un raspuns...Da, m-am hotarat sa vin la tine la party...Nu, de data asta nu vin singur....Ha, ha, serios!....Bineinteles ca vin cu o fata, cu cine credeai ca vin?...Nu, nu o cunosti. Vin cu prietena mea....Ei, acuma nu trebuie sa stii tu chiar tot....Ha, ha, lasa ca o vei cunoaste. Sa ne zici daca ne potrivim, stii ca am incredere in parerea ta....Bine, hai ca te las, ca sa nu o neglijez pe fata prea mult...Ii transmit. Pa, pa, sa ai o zi frumoasa!"
Se intoarse spre ea: "Sper ca nu te superi ca am zis ca vin cu prietena mea dar m-am gandit ca nu are sens sa mai pierdem vremea. In fond, amandoi ne dorim acelasi, lucru, nu?"
Ea zambi si zise un da timid, desi ar fi vrut sa strige de bucurie.
Se intunecase deja. "Mergem?"
"Da, ma simt obosita"
"Bine, hai ca te conduc pana acasa."
Pe drum o lua de mana. Mana lui era calda si ii inspira siguranta. Era un tanar frumos, hotarat si atent cu ea, iar ea devenise prietena lui. Ce-si putea dori mai mult?
Dar daca totul era perfect, atunci de ce simtea teama mai mult decat fericire?
Poate ca auzise de prea multe ori ca nimic nu dureaza o vesnicie? Poate i se si intamplase sa constate singura acest lucru?
Nu stia ce avea sa urmeze, dar putea macar sa se bucure de moment.
Ajunsesera deja in fata blocului ei. Il saruta pe obraz si ii ura noapte buna.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Jocul divin este un joc al zeilor in fata pamantenilor pentru a observa reactiile acestora, sentimentele, comportamentul si altele.

Onutzza spunea...

Si daca numim acest joc destin?

La multi ani, multumesc de vizita!

Virgil spunea...

ciudata poveste. daca eram fata aia ii ziceam "asculta... tu esti prost de obicei sau doar in situatii ocazionale?" :D si-i mai ziceam dupa aia "deci du-te tu la party-ul asta... cu prietena aia a ta, nu stiu cine e... ca eu am ceva treaba, ok?" :D

Onutzza spunea...

De ce ti se pare ciudata? E o situatie care poate fi perfect reala. Care crezi ca ar fi continuarea povestii?
(Si cum de stai pe net si comentezi in loc sa fii in Poiana cu schiurile? :) )

Virgil spunea...

stau si comentez noah... bai za uei, blogul tau e celebru! nu o sa iti vina sa crezi ce cautam si google mi-a dat rezultat blogul tau. nici nu-ti dzik ce cautam :P

Onutzza spunea...

Ioi ce tare sunt :D Te gandeai tu cand mergeam la jogging seara in Cismigiu cu cine aveai de-a face? Anyway, mi-a placut hotararea de a nu-mi spune ce cautai pe google si timpul cat ai rezistat pana sa imi zici ;p

Cami spunea...

teama e un semnal al intuitiei ca lucrurile pot lua o turnura negativa. de asemenea, poate fi doar o rana necicatrizata din trecut, de care i se reaminteste.
dar ce-i cu pupicul pe obraz? adica.. de ce pe obraz? :)) eu nu l-as fi pupat deloc :P

Onutzza spunea...

Pai nah, era si fata din poveste fericita :))