vineri, 28 decembrie 2007

Forrest Gump

Am revazut aseara la tv, dupa multa vreme, doua filme deosebite, Parfum de femeie si Forrest Gump. Despre primul am mai amintit mai demult, voi spune cateva cuvinte despre cel de-al doilea.

Facand abstractie de IQ-ul scazut al personajului principal, vreau sa remarc aspectele care pe mine m-au impresionat pozitiv.
Cat de simplu si de frumos priveste Forrest Gump viata! Ce mesaj frumos transmite acest film: daca iti doresti cu adevarat ceva, reusesti.
Pe Forrest nu il impresioneaza nici presedintii SUA cu care s-a intalnit, nici chiar razboiul din Vietnam, nici marile competitii de fotbal sau de ping-pong la care participa. Pentru el conteaza oamenii la care tine si pentru care ar face orice. Nu e ipocrit, nu disimuleaza. Isi traieste la maxima intensitate si sincer bucuriile si nu isi ascunde tristetile.
Cand i se da o sarcina el o duce pana la capat, cat de bine poate. Nu lucreaza cu jumatati de masura, nu se abate de la drumul lui, indiferent de ce zic cei din jur, care incearca sa il descurajeze. Se ghideaza dupa niste principii morale simple, invatate de la mama lui si de la ceilalti oameni dragi din viata lui. In naivitatea lui extrage din orice, ceea ce este mai bun, insa tocmai aceasta naivitate il protejeaza de la a-i fi alterat sufletul.

Alan Silvestri - Forrest Gump Suite



"Mama spunea întotdeauna: "Trebuie sa-ti lasi trecutul in urma inainte sa mergi mai departe".

"- De ce esti pe moarte, mama?
- E vremea. Mi-a sosit timpul. Oh, acum...sa nu-ti fie teama, scumpule. Moartea e doar o parte din viata. Ceva spre care ne îndreptam cu totii. N-am stiut-o, dar eu am fost destinata sa fiu mama ta. Am facut ce-am putut mai bine.
- Ai facut bine.
- Ei bine...cred ca-ti fauresti propriul destin. Trebuie sa faci ce poti mai bine cu ceea ce ti-a daruit Dumnezeu.
- Care-i destinul meu, mama?
- Va trebui sa-ti dai seama singur de asta. Viata e ca o cutie cu bomboane de ciocolata, Forrest. Nu stii niciodata ce vei primi."


"Nu stiu daca fiecare din noi are un destin sau daca noi toti doar plutim pe aici intamplator, ca o adiere...dar eu ...eu cred...poate sunt amandoua. Poate se intampla ambele in acelasi timp."

3 comentarii:

Anonim spunea...

foarte bun postul... :D

însă ai o greşeală... nu e vorba de fotbal, ci de fotbal american :D aţa se zice pe la noi.

Onutzza spunea...

Multumesc pentru comentariu si pentru vizita pe blog :)
Ai dreptate, e vorba de fotbal american, nu am specificat.

Aayana spunea...

Si eu am revazut recent Forrest Gump şi pot spune că l-am văzut cu alţi ochi. Acesta este unul dintre motivele pentru care mă mai uit la aceleaşi filme pentru a doua/treia/patra oara.

Cel mai mult mi-a placut momentul in care s-a hotarat sa alerge. Cred ca toti avem astfel de clipe in care vrem sa fugim de tot ce nu intelegem, de ceea ce ne doare, de ceea ce nu putem cuprinde.