duminică, 22 februarie 2009

Despre muzica si concerte

Am fost aseara intr-un club unde canta o trupa care mie imi place.(Marfar, mai precis) . Melodiile erau cover-uri dupa piese celebre ale anilor 60-70-80-90. Topaiam si cantam si eu pe acolo, fericita.
Legat de provocarea pe care am ales sa o onorez, mai precis sa relatez cate o intamplare frumoasa din viata mea (pentru cine nu a citit articolele anterioare) in fiecare zi, timp de o luna, si , totodata, legat de iesirea mea de ieri noapte, voi vorbi astazi despre concerte.

Primul concert la care am fost a fost un concert rock. Mda, am inceput cu ceea ce se poate numi un concert de-adevaratelea. Eram in clasa a 10-a si aveam o colega de clasa, mare fan Cargo. Eu nu stiam mare lucru despre aceasta trupa, dar auzind-o pe ea, am devenit interesata, am mai citit cate ceva despre ei, si, cel mai important, le-am ascultat muzica. Si mi-a placut. Ea m-a convins sa merg la concertul trupei atunci cand a venit la noi in oras. Si nu numai pe mine, ci pe inca o colega de-a noastra.
La concert, colega rockerita s-a intalnit cu gasca ei, iar eu si prietena cealalta am cam ramas undeva mai departe, destul de izolate. A inceput concertul, muzica frumoasa...Cargo, ce mai! Nici nu avea ce sa sune rau. Pe atunci solist era inca Ovidiu Ioncu "Kempes". Cantam si noi cu trupa si cu fanii din sala, caci deja invatasem versurile melodiilor. Nu ne prea incadram noi in peisaj, eu fiind tunsa scurt pe vremea aia, si amandoua fiind imbracate destul de colorat, dar in orice caz, una peste alta a fost foarte frumos, mai ales ca era primul concert la care mergeam.

De atunci, am fost la numeroase concerte sustinute de cele mai cunoscute trupe de la noi sau de cei mai cunoscuti interpreti. De fiecare data am plecat de acolo cu un sentiment de fericire in suflet. Imi place foarte mult sa merg la concerte. Imi doresc mult sa particip la un concert Robbie Williams si Bon Jovi (scuze ca repet ideea din articolul anterior). Vreau sa cant cat ma tine gura (corzile vocale mai precis): When there's no love in town / This new century keeps bringing you down / All the places you have been / Trying to find a love supreme sau It's my life / It's now or never / I ain't gonna live forever / I just want to live while I'm alive / My heart is like an open highway /Like Frankie said /I did it my way /I just wanna live while I'm alive /It's my life. Iar asta se va intampla, e doar o chestiune de timp.

La fel, alte concerte la care am mers cu placere au fost cele ale trupelor Vama Veche (pe cand erau inca in formatia initala), Voltaj, Holograf, DJ Project sau Bere Gratis (si multe altele pe care nu le-am amintit). Imi place sa ma duc in primele randuri, sa cant, sa dansez, sa traiesc momentul. Pentru ca e momentul in care stiu ca ei canta si ma incanta pe mine, fanul lor, pentru ca stiu ca oamenii acestia muncesc enorm ca in final sa imi daruiasca prin muzica lor o parte din sufletul lor, pentru ca in spatele unui astfel de concert stau mii de ore de repetitii, stau emotii si privare de odihna si pentru ca prin muzica lor imi infrumuseteaza viata zi de zi.

8 comentarii:

Anonim spunea...

So come on! Let me entertain you! :) - asa e cantecu' :D

Onutzza spunea...

Haha...Stiu cantecul...:P

Anonim spunea...

Let me guess.. Coyote club? :)

Onutzza spunea...

Coyote, da...unde altundeva mai canta Marfar saptamana de saptamana? :D

Anonim spunea...

Nu stiu.. voiam sa verific, de-asta am intrebat. ;))

Anonim spunea...

hello, de la concertul cu dj project mai ai poze ? ar fi super din partea ta daca mi ai trimite :P am_adianamatei@yahoo.com te pup

Onutzza spunea...

Nu mai am poze, din pacate. Ei au cantat doar cateva piese atunci si oricum, ma aflam destul de departe. Absolut intamplator a iesit si numele trupei in fotografie. Tu esti fan Dj Project?

Anonim spunea...

dap. colectionez poze din concerte. am cateva mii :D si eu si altii de pe forumul oficial. dar alte poze cu ei din concerte mai ai ? ;;) adriana