marți, 14 aprilie 2009

Zi-mi ce zodie esti si iti zic...cum sunt altii din zodia ta!



Acest articol vine ca si raspuns la propunerea lui Cati. Ea e nascuta in zodia Rac si vorbeste, din perspectiva proprie, despre caracteristicile semnului ei zodiacal raportat la persoanele de sex feminin pe care le stie.

Eu voi scrie despre unele trasaturi generale pentru fiecare semn astrologic in parte, in functie de cum le-am observat eu la cei pe care ii cunosc.

Disclaimer: Nu detin adevarul absolut. Scriu din experienta proprie, asa ca daca e ceva ce nu vi se potriveste sau cu care nu sunteti de acord, nu trageti!

Berbec:

Barbatii:

Cred ca daca ar fi caracterizati printr-un singur cuvant acela ar fi impulsivitate. Barbatii in Berbec pe care ii cunosc intai actioneaza si apoi gandesc problema. Daca se intampla sa gandeasca inainte, isi fac o multime de planuri care mai de care mai fanteziste. Astfel, isi consuma mare parte din energie facand planuri pe care le duc la indeplinire mai mult sau mai putin.

Sunt destul de casnici in felul lor, desi le mai fug ochii si in alte "directii", insa nu ar renunta la familia lor pentru o distractie de moment. Nu stiu daca din atasament, din comoditate, sau dintr-o (placuta) dependenta de partener. Muncesc mult si vor sa ofere tot ce e mai bun celor dragi.

Unii dintre ei mai fac glume proaste. Acum depinde de cine le asculta. Poate pentru cei nascuti in alta zodie decat a mea ele nu par atat de nesarate.

Sunt destul de energici si intreprinzatori. Sunt nerabdatori si incapatanati. Multora dintre ei le place sportul - sa si practice diverse sporturi, nu doar sa priveasca emisiuni la tv.

Femeile:

Aici e un picut mai greu, pentru ca nu prea am cunoscut multe femei in Berbec. Cele pe care le-am cunoscut sunt niste tipe destepte si feminine.

Spre deosebire de barbatii din Berbec care pot fi destul de usor recunoscuti dupa energia pe care o emana in jur, femeile par mult mai calme. Sunt si ele extrem de incapatanate si ambitioase. O alta caracteristica a lor ar fi extravaganta, fie vestimentara, fie prin accesorii, fie prin atitudine.

Taur

Incep cu femeile pentru ca aici am multe exemple.

N-o sa auziti vreodata o femeie Taur vorbind despre problemele personale, decat daca ele sunt intr-atat de serioase incat sa devina o povara chiar si pentru ea. In general ele tac si inghit si afiseaza in exterior o alta imagine. Poti crede despre o femeie in Taur ca e vesela si fericita, iar ea sa aiba in acest timp mari framantari interioare.

Au momente cand sunt fie extrem de generoase fie zgarcite. Pentru cei dragi lor insa, nimic nu e prea bun sau prea scump. Pun pret pe imaginea lor si sunt atente cum arata cand ies din casa.

Ca si semne de Pamant, sunt statornice. Cred ca singura posibilitate sa se gandeasca la o aventura ar fi sa rupa relatia cu actualul partener. Au nevoie sa li se arate multa afectiune. Sunt sentimentale si pasionale.

Nu le place sa mentina o stare tensionata si uneori lasa de la ele intr-o cearta.
Nu sunt intotdeauna ambitioase, ci mai degraba au momente de ambitie, dar si momente cand cad in butoiul cu melancolie. Le e mai usor daca sunt sustinute si motivate de catre ceilalti.
Sunt mai degraba familiste decat femei de cariera.
Le plac calatoriile.
Incapatanate, dar nu atat de mult ca si Berbecii.

Barbatii:

Nu prea cunosc. Cei pe care ii stiu sunt niste tipi cu mult farmec, calmi, prezente care relaxeaza. Te simti bine in prezenta unui barbat in Taur, chiar daca el tace. Au si ei o doza de materialism, insa sunt genul care strang bani albi pentru zile negre. Sunt harnici si mai ambitiosi decat femeile Taur in ceea ce priveste cariera lor. Pun un oarecare pret pe pozitia sociala si vor sa acceada cat mai sus.

Gemeni

Barbatii:

Aproape toti barbatii in Gemeni pe care ii cunosc (si cunosc destui), desi firi diferite, au parca acelasi tipar: inteligenti - sclipitori chiar-, cu un simt al umorului bine dezvoltat, nestatornici pana in momentul in care se indragostesc. Cand se indragostesc e total, dar le si trece entuziasmul destul de repede. Nu e neaparat o reusita a unei persoane sa ii "lege" intr-o relatie, ci e mai degraba comoditatea Gemenilor de a mai cauta altceva nou.

Sunt iubiti de catre ceilalti si sunt sufletul petrecerilor. Le place distractia. Cu un Geaman sigur nu ai cum sa te plictisesti.

Gemenilor le mai place sa se joace. Le plac jocurile de orice fel, fie ca sunt competitii fie ca sunt provocari. Le mai place diversitatea. Monotonia, rutina, ii termina.

Sunt oameni ai momentului. Acum ii gasesti intr-un loc pentru ca peste 10 minute, daca ii suni, sa afli ca sunt in alta parte. Citeam undeva ceva de genul ca atunci cand un Geaman spune "Hai" sa nu mai intrebi "unde?" ci sa spui "sunt gata imediat".

Aud ce vor si sunt usor absenti si mai degraba preocupati de problemele proprii decat de ceea ce li se spune in momentul respectiv. Au nevoie de altcineva sa tina minte ce au de facut si sa le reaminteasca periodic, pentru ca ei nu isi incarca memoria cu lucruri care, desi ii privesc, nu sunt intr-atat de importante incat sa le trezeasca interesul.

Sunt destul de egoisti si stiu sa faca in asa fel incat sa le fie lor bine in primul rand fara sa gandeasca prea mult la consecinte.

Apreciaza oamenii inteligenti si muncitori. Au nevoie sa stie ca au pe cine se baza, la o adica.

Aa...si sunt incapatanati. O iei razna incercand sa il convingi pe un Geaman sa faca ceva daca el nu vrea. Cu oricate argumente ai veni, daca el nu vrea, apoi nu vrea si gata.

Femeile:

Foarte inteligente, nu prea sofisticate. Acum depinde si de ascendent. Le place sa glumeasca si sa rada. Eventual sa rada de altii. Mai degraba te poti baza pe o femeie din zodia Gemeni decat pe un barbat din aceeasi zodie, desi replica "am uitat" este una des oferita de nativii de ambele sexe.

Nici femeile si nici barbatii nu prea stiu sa exprime ce au pe suflet, dar daca sunt "descusuti" de catre cineva apropiat si in care au incredere isi dezvaluie gandurile si, eventual, necazurile.

Rac

Femeile si barbatii:

Nu prea e cine stie ce diferenta intre femeile si barbatii din Rac. Sunt exagerat de sentimentali si de afectuosi. Au nevoie sa li se arate iubirea, nu doar sa se stie iubiti. Sunt prietenosi si buni. Un Rac este un bun ascultator si sfatuitor.

Daca un Rac reactioneaza, inseamna ca e extrem de suparat. Altfel, ei tac si inghit. Se supara, se inrosesc, pufnesc si tac.

Dintre femei si barbati, mai degraba barbatii "dau din coate" ca sa ajunga sus. Femeile nu se straduiesc foarte mult si merg mai lent. Pana la urma isi ating scopurile, insa pentru ele alte lucruri sunt mai importante. Pun familia si casa inainte de cariera. Cel mai bine se simt in casa lor.

Racii sunt eleganti. Le plac lucrurile scumpe si confortul. Pentru placerile lor personale mai nimic nu e prea scump. Merg pe principiul englezesc: "sunt prea sarac ca sa ma imbrac ieftin". Prefera lucrurile de calitate.

Leu

Femei si barbati:

Ambitiosi. Nu sunt neaparat puternici, cat mai degraba dau impresia de putere. Le place sa straluceasca, sa fie centrul atentiei. Vor sa iasa in evidenta prin orice: frumusete, vestimentatie, inteligenta, pozitie sociala. Leii sunt "regii" si se si comporta ca atare. Vor sa epateze si sa fie admirati.

Foarte inteligenti. Sunt hotarati si incapatanati. Sunt totusi nesiguri pe ei in anumite momente si au nevoie de cineva apropiat care sa le confirme corectitudinea deciziilor pe care le iau. Vor sa fie lideri, dar au nevoie de oameni pe care sa se bazeze.

Ca si Berbecii, isi consuma si ei mare parte din energie facand planuri. Totusi, spre deosebire de Berbeci, isi duc in mai mare masura planurile la bun sfarsit. Ambitia nu ii lasa sa fie mai prejos decat altii. Nu stiu daca se raporteaza la ei, insa sigur se raporteaza la ceilalti si vor sa le-o ia inainte, cam cu orice pret. Sunt in stare sa "calce peste cadavre" ca sa isi atinga scopurile.

Un Leu sau o Leoaica nu cade. Sau, daca a cazut, da impresia ca s-a impiedicat si se ridica imediat. Nu se lasa infranti si nu isi admit greselile, nici macar cand ele sunt subliniate cu rosu si "zgarie" retina.

Fecioara

Femeile:

Sobre. La locul lor. Persoane pe care ceilalti se pot baza. Isi respecta promisiunile.

Perfectioniste. Exagerat de perfectioniste, ordonate si chitibusare. Daca vor, gasesc nod in papura la orice.

Sunt destul de interesate in relatiile cu ceilalti. Nu intotdeauna, insa. Totusi, conteaza pentru ele daca relatia cu cineva le aduce vreun beneficiu, sub orice forma, sau nu. Un fel de "care da mai mult". Bineinteles, Fecioarele ce vor citi aici, ma vor contrazice. Revin si spun ca scriu din experienta proprie. Nu inseamna ca sunt persoane rele. Nicidecum. Nu inseamna ca nu au o relatie civilizata cu ceilalti. Totusi, in sinceritatea lor, poate, nu stiu sa isi mascheze interesul pentru relatia cu unele persoane in detrimentul relatiei cu altele.

Sunt capricioase si mofturoase. Daca vrei sa faci un cadou cuiva din zodia Fecioara trebuie sa te asiguri fie ca are nevoie de acel lucru, fie ca si-l doreste. Chiar si asa, s-ar putea sa primesti in schimb doar un zambet timid si sa abandonezi ideea de a mai darui ceva vreunei Fecioare. Culmea e ca in sufletul lor ele se bucura. Daca nu ar primi nimic ar fi triste si ar carcoti. Nu stiu sa isi exprime bucuriile. Au senzatia ca daca s-ar manifesta, acest lucru le-ar scadea din autoritate si sobrietate.

Barbatii:

Admira persoanele ambitioase, care au reusit sa realizeze ceva important in viata. Au o oarecare doza de interes atunci cand isi aleg partenerele. Astfel, si in cazul barbatilor din Fecioara apare interesul de care scriam mai sus.

Si ei sunt perfectionisti si nemultumiti de ei. Din aceasta cauza rar se pot bucura de ceea ce au realizat, desi constientizeaza foarte bine de unde au plecat si unde au ajuns. Vor mai mult, insa. Nici ei nu stiu exact cat de mult, dar vor sa mearga cat de departe se poate. De aici apare si o oarecare nefericire a lor, caci oricat de multe ar realiza, tot nu e suficient pentru ei.

Si femeile si barbatii tind sa "uite" de ceilalti. Nu sunt chiar cei mai priceputi in a mentine relatiile de prietenie daca nu au neaparat nevoie in acel moment.

Au trairi interioare puternice si isi manifesta introversia in alte forme: certuri cu ceilalti, muzica, sport, munca.

Pentru azi, cam atat.

13 comentarii:

Varza spunea...

Vreau si eu la Pesti :D Thx

Cati spunea...

"Racii sunt eleganti. Le plac lucrurile scumpe si confortul. Pentru placerile lor personale mai nimic nu e prea scump. Merg pe principiul englezesc: "sunt prea sarac ca sa ma imbrac ieftin". Prefera lucrurile de calitate."

True.

Mi-a placut articolul. Se pare ca stii oameni din majoritatea zodiilor. Keep it up!

Gigi Mihalache spunea...

si eu sunt rac

Onutzza spunea...

@ varza: Incerc sa scriu in seara asta si despre restul zodiilor. :D Again...sunt doar trasaturi generale comune celor pe care ii cunosc si care sunt intr-o anumita zodie :)

@ Cati: :) Ma bucur ca ti-a placut. Mersi pentru sugestia sa il scriu.
Nu neaparat stiu oameni din majoritatea zodiilor (cred ca toti stim oameni din majoritatea zodiilor) ci pentru ca am eu o atractie catre psihologie, astrologie, oameni, am incercat sa fiu atenta la ei si sa extrag din felul lor de a fi esenta, mai presus de relatiile de amicitie sau de ei ca persoane.

@ Gigi: Am uitat sa precizez ca barbatii in Rac au un simt deosebit al umorului. Sunt fie persoane sobre fie persoane distractive, desi si cei sobri sunt prezente placute intr-un grup.

Ivonette spunea...

La mine se potriveste doar pe jumatate, de fapt e o combinatie intre rac si leu.
De altfel, ziua de nastere e la granita - 22 iulie.

Te pup Oana

Anonim spunea...

HEY:D vreau si eu capricorn!:D ms!

Gigi Mihalache spunea...

mersi de precizari, am citit foarte mult despre zodia mea (rac)in unele descrieri chiar ma regasesc, de multe ori parca ma simt prea "bun pentru lumea asta" ha ha ha, e cea mai buna zodie (sper sa intelegeti "modestia") dar am o intrebare care ma macina , oare nu prin toate zodiile gasim aceleasi calitati-defecte-caracteristici ? in ce ma priveste, citesc mai profund si mai insistent doar despre zodia mea, uneori citesc si despre alte zodii mai ales cand sunt prin mijloace de transport ( Tren, microbuze, etc prin delegatii si nu mai am altceva de citit, citesc chiar si anunturile desi nu-mi trebuie nimic ) analizate mai profund par a semana din multe puncte de vedere, dar fiind interesati doar de particica noastra trecem cu vederea multe asemanari. m-am lungit ....

Valentina spunea...

Sunt Fecioara. Descrierea mi se potriveste perfect :))

Onutzza spunea...

Sunt doar caracteristici in mare...:) Ma bucur ca te-ai regasit

Anonim spunea...

Tu lasi lucrurile doar pe jumatate facute? nici in trei ani nu ai reusit sa scrii si continuarea celorlalte 6 zodii? sau nu-ti pasa scrii ce vrei. Prost e ala care da nare ce face

Onutzza spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Onutzza spunea...

Uu..dar de ce te enervezi? E prea cu probleme viata asta ca sa ne enervam pentru nimicuri. Daca ai fi cautat ai fi vazut ca articolul de continuare l-am scris inca de atunci. Iata: http://onutzza.blogspot.fr/2009/04/zi-mi-ce-zodie-estisi-iti-zic-cum-sunt.html?m=1 ;) Spor la citit.

Anonim spunea...

Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give
a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading through your posts.
Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with the same subjects?
Many thanks!