marți, 15 decembrie 2009

M-am băbit


Teoretic inca nu (ziua mea e abia saptamana viitoare), practic da, m-am băbit. [Stiu ca nu exista verbul reflexiv a se băbi, dar pe blogul meu am voie sa am licente "poetice". Dixit!]

In weekendul care a trecut am fost impreuna cu o prietena la cinematograf. Parca aud: "si ce mare lucru?!" Eee...dar cand ultimul film vazut la cinematograf a fost Harry Potter si Prizonierul de la Azkaban (adica in 2004), intr-o sala de cinematograf vechi, nerenovat, la o jumatate de ora simtind nevoia sa te misti putin ca intepeneai pe scaunul incomod, iar calitatea imaginii fiind cea de pelicula, in plus, avand in vedere ca acum lumea merge sa vada filme 3D (si mai nou, 4D), apai da, e mare lucru. [Ioi, ce fraza...]

Acuma sa expun si motivul pentru care nu am mai fost la cinema in ultimii cinci ani: calculatorul. Am zis ca e mult mai fun sa vad un film asezata in pat, cu suc langa mine si floricele in brate, totul sa fie muuult mai confortabil decat in cinematograf, ca sa nu mai vorbesc ca per total e mult mai ieftin.

Am fost in Cotroceni Mall. Nu mi-a placut faptul ca la casa de bilete erau niste monitoare unde erau afisate diverse preturi, functie de calitatea imaginii, de statutul clientului (elev/student/copil/adult), fara insa sa se specifice preturile pentru fiecare film in parte. A fost ceva mai scump fata de cat ne asteptam sa fie (punand la socoteala si sucul si popcornul), insa per ansamblu pot spune ca a meritat. Oricat de mare ar fi gradul de confort de acasa, nimic nu egaleaza imaginea de pe ecranul urias, sunetul puternic si transpunerea privitorului intr-o alta realitate, cea a filmului care ruleaza in acel moment in sala de cinematograf. Merita toti banii.
Vreau sa vad acum si un film 3d/4d, dar mi-e ca pentru acela o sa mai stau putin, caci, nah, nu numai ca nu mi-a intrat salariul pe card, dar, avand in vedere ca intru si eu in categoria celor platiti de la bugetul statului, dupa ce ca e mic, luna asta si luna viitoare o sa faca parte din categoria "salariu - telefon mobil: de fiecare data e din ce in ce mai mic". Iar biletul la un film din categoria mentionata sare de 30 ron. Asta ca sa nu mai zic de cola plus popcorn - incepand cu 16 ron un meniu mediu. Iote-asa face romanul haz de necaz si merge mai departe.

Si-am vazut "Twilight: New Moon". Vazusem pe la inceputul anului si prima parte. Dragut film, demonstreaza ca puterea iubirii poate trece peste orice. Are si un pic de actiune si un pic de sf, mister, thriller. Nu e un film de vazut noaptea inainte de culcare. Povestea, pe scurt, este despre dragostea dintre Bella si Edward. Mica-mare diferenta dintre ei este aceea ca Edward a devenit vampir in urma cu 109 ani si a dobandit nemurirea. Cu toate ca cei doi se iubesc, tentatia sangelui tanar al Bellei este extrem de puternica pentru Edward si familia lui, iar ea e in pericol mereu in preajma lor. Totusi, exista un pact vechi, legendar, intre vampirii stabiliti in acele locuri si varcolacii, oamenii-lupi, anume ca hrana primilor nu va fi sange uman ci doar de animal. In caz contrar, s-ar fi declansat razboiul intre cele doua tabere.
Pe Bella o mai iubeste si Jacob, un tanar amerindian care, printre altele ii istoriseste fetei povestea pactului de care am amintit mai sus, mentionand si apartenenta lui la tribul celor ce proveneau din lupi... Dar oare...e numai legenda?
Nu povestesc mai mult caci poate cine citeste e interesat de film si nu doresc sa ii rapesc bucuria vizionarii lui.

Si ca sa inchei articolul, azi fiind prima zi de iarna de-adevaratelea, cu ninsoare, zapada si alunecusuri, am cazut cat eram de mare dupa ce am iesit de la metrou, asta dupa ce am facut show vanturandu-mi prin aer papornitele si picioarele, ceea ce intareste concluzia cu care am inceput, anume ca: m-am băbit.

4 comentarii:

cicimama spunea...

Oana ... esti adorabila !!! "Babutza" mea cea dragalasa !!!

Onutzza spunea...

Da, da' ma cam doare umarul acuma :(

Anonim spunea...

M-am distrat copios cu "babitul" tau.

Esti o "babuta" tare dulcica. Te pup.

Ivon

Onutzza spunea...

Haha...pai nah...ca maine-poimaine bat la treij` de ani. Multumesc pentru comentariu :P