miercuri, 9 februarie 2011

Despre comunicarea sentimentelor


Axioma a psihoterapiei:

Sentimentele importante pe care cineva le are pentru altcineva ajung intotdeauna sa fie comunicate intr-un fel sau altul - daca nu prin mijloace verbale, atunci prin cele non-verbale. Daca vreun lucru cu adevarat esential din cadrul unei relatii nu e abordat explicit, atunci nu se va discuta nimic altceva care sa aiba importanta. (I.D.Yalom)

11 comentarii:

macsuta spunea...

imi place! keep reading yalom!

Onutzza spunea...

Yes, I will!

cicimama spunea...

Adica se vor vorbi ... discutii sau ... vorbe sau ... cuvinte etc ... un fel de ... "hai sa ne aflam in treaba" ... hmmm ... Si ajungi iar la marele adevar conform caruia "lipsa de comunicare duce la neintelegeri" ... mda ...

Onutzza spunea...

Pai da, dar de cele mai multe ori a-i spune cuiva in fata ceea ce simti, fie ca e vorba de sentimente de iubire sau de sentimente negative, in functie de tipul de relatie respectiv, poate sa aiba consecinte neplacute. Si atunci se prefera evazivitatea, pentru ca ea lasa "o portita" de retragere in caz ca lucrurile merg prost.

Cami spunea...

Iar uneori e chiar de preferat sa nu comunici nimic, pe post de cea mai eficienta metoda de comunicare :)) asa, ca un corolar al evazivitatii, evident, in acelasi scop :P

Onutzza spunea...

Nici non-verbal? Pai nu e involuntar?

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Onutzza spunea...

Buna Vlad! Iti multumesc pentru vizita si pentru frumoasele aprecieri. M-as fi bucurat daca imi spuneai inainte sa imi promovezi articolul respectiv in emisiune (chiar, despre ce articol e vorba?si despre ce emisiune? la ce ora a fost?), as fi ascultat si eu emisiunea respectiva. Poate imi trimiti si mie inregistrarea pe onutzza@ymail.com. Si nah, ca si fapt divers, cred ca era mai ok sa ma fi intrebat inainte daca sunt de acord, chiar daca ati specificat sursa...probabil ca as fi fost, dar era mai ok sa fi stiut de dinainte...

Pe de alta parte, iti multumesc pentru propunerea de a colabora cu postul de radio la care lucrezi, insa din pacate nu voi da curs. Nu doresc sa ies din anonimat, plus ca in ultimele luni nu am mai avut nici macar timp sa scriu niste articole cat de cat mai elaborate, daramite sa ma mai ocup si de altceva.

E ok sa adaug linkul vostru la mine pe blog, am ascultat azi putin Radio Whisper si mi-a placut. Nu am reclame pe blog, adaug doar ce imi place. De aceea, nici nu as mai dori ca articole scrise de mine sa fie subiecte in emisiuni, indiferent ca se specifica sursa. Stii, blogul meu este un blog personal. Nu scriu aici ca sa fac trafic, nu caut sa imi atrag cititori, nu imi fac reclama pe nicaieri. Practic e un fel de "cutie" cu diverse lucruri care imi plac si pe care le adun in acelasi loc, e spatiul unde imi astern gandurile legate de diverse subiecte pe care consider ca le pot posta si pentru altii, dar oameni care ma gasesc ei, nu pe care ii caut eu. Am un numar de cititori, altii ma descopera cautand diverse lucruri pe net si le place ce citesc si raman aici. Mi-e bine in anonimatul meu si vreau ca lucrurile sa ramana asa cum sunt acum.
Mi-ai scris foarte frumos, si sper sa nu iei in nume de rau refuzul meu legat de utilizarea ulterioara a subiectelor dezbatute de mine, asa cum sunt ele in articolele respective si a propunerii de colaborare.
Toate cele bune si te astept cu comentariile tale personale la articolele mele, aici, pe blog, nu in emisiune :)
Oana

Viorica IACOB spunea...

FOARTE ADEVARAT .ESTI MINUNATA

Anonim spunea...

Hello! I could have sworn I've been to this blog before but after browsing through a few of the articles I realized it's new to
me. Regardless, I'm certainly delighted I came across it and I'll be book-marking it and checking back frequently!

Onutzza spunea...

Thanks for your nice comment but as you might have noticed most of the articles are written in Romanian. I hope you understand the language...And I am not active on this blog anymore (lack of spare time unfortunately...). Anyway thanks for the visit and have a nice day!