duminică, 27 martie 2011

Sunt cel mai bogat om din lume!


  • De curand a murit un om bun, care, desi nu imi era ruda de sange, imi era mai apropiat decat multi altii care imi sunt rude. Cel mai dureros moment la inmormantari e atunci cand cei apropiati isi iau pentru ultima oara ramas bun de la cel mort, apoi se pune capacul la sicriu, se coboara in mormant si se arunca pamantul peste el. E momentul in care realizezi cat de efemera este viata si cat de putin importante devin toate maruntisurile care ne consuma energia zi de zi. Pe cealalta lume nu luam nimic cu noi. Banii, obiectele, casele, terenurile, nu conteaza decat ca sa iti asigure starea de bine, sa traiesti decent, sa iti satisfaci unele placeri, sa calatoresti. Sunt unii oameni care incearca toata viata sa acumuleze, sa faca avere, sa aiba mai mult decat X, apoi mai mult decat Y, se plang de bani mereu fara ca sa deschida ochii si sa vada toate valorile pe care le detin, atat de ordin material cat si spiritual. Duc o viata de nefericire si de frustrari pentru ca li se pare ca mereu altul are ceva mai bun si mai frumos decat ei. Finalul e acelasi pentru noi toti. E necesar sa realizam care ne sunt adevaratele valori.

  • Ma bucur ca am invatat sa ma enervez din ce in ce mai putin si sa pun la suflet rautatile din ce in ce mai putin. Nu ma mai framant pentru toate prostiile si am ajuns la un echilibru interior care imi da o stare de bine. Aceasta stare transpare in exterior si ii face si pe ceilalti sa se simta relaxati si bine dispusi in prezenta mea ceea ce imi da iarasi o noua stare de bine. Cami mi-a facut cel mai frumos compliment zilele trecute cand mi-a spus ca sunt probabil cea mai colorata persoana pe care o cunoaste, atat ca fel de a fi, cat si ca vestimentatie, referindu-se totodata si la felul in care mi-am decorat spatiul in care locuiesc. Intreaga mea transformare isi are debutul pe la inceputul anului acesta, luna ianuarie fiind una dintre cele mai urate perioade din viata mea cand am avut si probleme de sanatate si insatisfactii la locul de munca si unele necazuri de ordin sufletesc. Mi-a fost atat de rau incat nu imi doream decat sa ma simt bine. Atunci am realizat cat de putin contau toate lucrurile pe care le considerasem importante inainte si am inteles ca daca sunt sanatoasa, daca ma simt bine, daca mama, tata, fratele, catelusa mea, rudele cele mai apropiate si prietenii cei mai buni sunt bine, atunci sunt cel mai bogat si mai fericit om din lume. Si nu doar ca problemele de sanatate nu mai exista, dar in locul lor a ramas buna dispozitie, dorinta de a citi cat mai mult, de a invata cat mai multe si a impartasi cu ceilalti, de a face sport, de a vizita locuri frumoase, de a cunoaste oameni noi si interesanti.

  • Iata ca mi-am si implinit unele vise mai vechi: mi-am facut suvite roz si am primit cadou de la fratiorul meu un bilet la concertul lui Bon Jovi din vara. Now that's something!

  • De saptamana viitoare voi incepe sa studiez limba germana si mai urmeaza cat de curand o mica vacanta in Irlanda.

  • Nu am mai fost la cursurile de dans din lipsa de timp, dar si pentru ca tangoul, preferatul meu, era mai putin studiat la scoala mea de dans. Imi lipseste totusi faptul ca nu am mai mers, mai ales ca oamenii de la dans mi-au fost tare dragi.

  • Am inceput sa fac mai mult sport si ma simt foarte bine dupa ce alerg sau ma plimb cu rolele (endorfinele astea!).

  • La munca lucrez acum alaturi de niste oameni extraordinari si fiecare zi in care merg la serviciu e o bucurie.

  • Blogul mi-a adus o noua prietena, care se afla departe, peste ocean, si care desi nu comenteaza aici citeste mereu ce scriu.

  • Am fost la RoBlogfest si in acest an si am fost foarte placut surprinsa de organizare, de atmosfera, care au fost mult mai faine fata de anii trecuti. Iar Omul cu Sobolani chiar mi-a placut, desi nu ma asteptam, avand in vedere ca nu prea i-am ascultat anterior, cu toate ca sunt fan al genului rock alternativ.

Viata e frumoasa iar eu sunt cel mai bogat om din lume!


8 comentarii:

cicimama spunea...

In fiecare moment al vietii tale, iti doresc din toata inima mea, SA ITI FIE BINE, copilul meu si ... ca sa o citez pe doamna aceea draguta de care mi-ai povestit si care ti-a facut acesta urare minunata, iti doresc SA TE IUBEASCA BUCURIA !

Anonim spunea...

Ma bucur din suflet pentru tine, iti doresc fericire

te pup
georgiana(oprea...constanta)

Cami spunea...

Cu placere ;)) eu iti doresc sa ramai cel putin la fel de colorata, si vei fi cel putin la fel de fericita

Onutzza spunea...

Mama, Georgiana si Cami, va multumesc din suflet!

Viorica IACOB spunea...

Esti un om minunat, meriti sa fii sanatoasa,fericita,implinita, asa ca iti doresc sa fii frumoasa ca primavara, calda ca vara, bogata ca toamna si cu sufletul mereu curat ca zapada iarna! te pup!

Onutzza spunea...

Ce frumos, Vio! Te pup, esti o scumpica! Superba urare!

Anonim spunea...

ITI MULTUMESC:))si sant sigur ceea ce ai scris este doar prefata si sa TE IUBEASCA IUBIREA ASA CUM O IUBESTI TU sa razi mereu cum ai ras prima oara{stii tu cand:)}aveai rasul sincer,pur,colorat,plin de emotie erai TU
CARPE DIEM
28.03.2011
ora 23.04=28"
:))))

Onutzza spunea...

@ Anonim: multumesc tare mult...dar m-as bucura sa stiu si cine esti :)