marți, 6 decembrie 2011

Capitale de Noel

Sambata trecuta am fost la Strasbourg la o conferinta, prilej cu care mi-am vazut o draga prietena care a inceput la randul ei munca la un spital din zona. Si prilej cu care am iesit cu prietenii la plimbare prin orasul frumos gatit de sarbatoare.


Nici nu ma gandesc cat a costat iluminarea la cat de frumos era totul - ghirlande de beculete, ornamente in forma de fulgi de nea, candelabre, pomi de Craciun frumos impodobiti, precum cel din Place Kleber, chiar in centrul orasului, un minunat brad, numit "Le Grand Sapin".



Iata aici un link (clic) despre Strasbourg si faimoasele sale Marchés de Noel unde te simti copil si vrei sa iti cumperi tot felul de lucruri care sa iti bucure sufletul. Cu chiu si cu vai, (dar multumita prietenei mele), am reusit sa ma abtin de la achizitionat prostii nefolositoare si simpatice, si m-am limitat doar la niste carti.



Am trecut si pe la Palais des Thés, un fel de cartier general al ceaiurilor magice, de unde intentionam sa imi iau un ceainic, dar cand am vazut preturile mi-a trecut brusc orice pofta. Deh, cine a spus ca placerile costa, nu a gresit.

Pentru cititorii mei din Franta, daca nu ati fost pe la Strasbourg in iarna asta, faceti o plimbare, e foarte fain, e atmosfera frumoasa de sarbatoare, e plin de turisti, de oameni veseli ce canta colinde pe strada, nu degeaba i se spune orasului Capitale de Noel. Eu una, sigur o sa ma mai duc.





8 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=loBgGZ0L128&feature=related

Coliba pezevenchilor spunea...

Frumos!

Onutzza spunea...

@ Anonim & Allesssia: multumesc frumos :)

Gabriela Cimpoca spunea...

Ei, sper ca incepi sa vezi cu alti ochi intamplarea (?) de a locui in Franta. Macar pentru placerile mai marunte sau mai mari pe care ti le permiti din cand in cand! :)

Onutzza spunea...

Sa stiti ca da!

Gabriela Cimpoca spunea...

Inca o data, La multi ani, fetita si Craciun fericit! Sa-ti fie bine acolo unde esti! :)

Onutzza spunea...

Va multumesc si va pup! Craciun fericit!

georgiana spunea...

Craciun fericit si milioane de bucurii! Georgiana