joi, 19 iulie 2007

Trifoi cu 4 foi


Ieri am vizitat muzeul din Monaghan. Erau exponate legate de istoria orasului si a comitatului, de arta, de etnografie. Un muzeu micut si dichisit. Intrarea la muzeele din Irlanda e gratis, desi nici la noi nu costa cine stie ce. Mi-a placut ca in unele sali existau niste monitoare cu "touch-screen" si cand atingeam un anumit titlu incepeau sa prezinte imagini insotite de text despre acel subiect. La fel, in unele sali, in momentul in care patrundeam in ele, incepea sa cante cate o melodie. Probabil ca erau dotate cu senzori.
M-am plimbat apoi prin magazine. Nu am vazut haine care sa ma dea pe spate. Modelele sunt tot ca cele de la noi iar preturile sunt fix ca la noi. Mi-au placut insa promotiile la unele obiecte (tricouri, bluze, prosoape) de genul ca iei 3 si platesti 2.
Ce am uitat sa zic in posturile anterioare a fost ca aici e foarte mult trifoi. Pajisti intinse numai de trifoi. In fond, trifoiul e simbol al Irlandei. Am cautat si eu unul cu 4 foi ca sa imi poarte noroc, insa din pacate nu am gasit decat cu 3 foi.
Inca ceva interesant: aici se insereaza pe la 22.30 si se intuneca pe la ora 23. Tara fiind situata mai in nord, noptile sunt mult mai mici.
Pentru azi nu am nimic stabilit. Probabil ca o sa ies la plimbare prin oras. Dublin-ul mi-am propus sa il vizitez saptamana viitoare.

2 comentarii:

Codruttzz spunea...

Of romanul tot l;a reducerile de pret se gandeste :)) glumesc!

Cu altt cuvinte ai mai mult timp la dispoziti pentru a vizita si a face poze daca ziua e asa lunga pe acolo :)

la cat mai multe pozeeeee

macsuta spunea...

Citesc in continuare! :-). Astept ceva mai antrenant! :-)