marți, 29 aprilie 2008

Refresh

Lucrurile nu au fost chiar roz pentru mine in ultimele luni. Mi s-au intamplat si multe lucruri frumoase, nu pot sa neg, insa asa suntem noi, oamenii...avem tendinta atunci cand suntem suparati sa nu mai vedem nimic din ce a fost bun si sa ne sara in ochi numai ce e negativ.
O data cu venirea Pastelui, am primit de la prieteni mesaje cu urari de liniste in suflet, fericire alaturi de cei dragi si multe alte ganduri frumoase. Incerc sa aduc pacea la mine in suflet, incerc sa ma relaxez si sa ies din greseala in care am cazut din nou, mai precis sa nu mai vad viata in alb si negru ci sa ii accept tonurile si nuantele de gri. Poate ca imi plac prea mult povestile...lucrurile nu stau ca in povesti, insa ne putem face frumoase momentele pe care le traim.
Mi-am revizuit schita cu tinte de atins. Cred ca orice om musca din tarana din cand in cand, important e sa se ridice si sa mearga mai departe. Si am mai invatat ceva: cand un lucru nu trebuie sa se intample, nu se intampla orice ai face si oricat de departe ai fi dispus sa mergi.

6 comentarii:

Anonim spunea...

"Incerc sa aduc pacea la mine in suflet."
Pacea - eterna frământare a umanităţii...ce nu ar da omul pentru a avea Pace...
poate că nu ar trebui să încercăm să aducem Soarele la noi, ci noi să înţelegem arta de a ne expune în faţa razelor lui. Poate că nu ar mai trebui să încercăm să aducem noi pacea, căci ea nu este a noastră, o putem doar primi...
este ca şi când ai spune unui om neliniştit "Încearcă să stai liniştit.Forţează-te un pic..." Tocmai acest efort este cel ce întreţine neliniştea...Un mare om, Hudson Taylor,spunea "Am înţeles că nu trebuie să mă zbat pentru credinţă ci să mă odihnesc în Cel ce este credincios."
Prin urmare, pacea vine prin Odihnă a Spiritului şi a Minţii care vine prin Încredere şi Încrederea vine prin Cunoaştere. (nu cunoştinţe...ci Cunoaştere)

"Încerc să mă relaxez" You see? :)

"si sa ies din greseala in care am cazut din nou, mai precis sa nu mai vad viata in alb si negru ci sa ii accept tonurile si nuantele de gri. "
Poate că aici e necesară o dualitate fără a ne compromite esenţa fiinţei noastre. Poate că pe de o parte trebuie să acceptăm nuanţele diferenţelor din lumea noastră dar pe de altă parte, aşa cum spunea Andrei Pleşu, să ne aranjăm viaţa în jurul unui singur centru, căci dacă ar fi mai multe le-ar neutraliza reciproc şi dacă nu ar fi nici unul, am fi demotivaţi...

"Poate ca imi plac prea mult povestile...lucrurile nu stau ca in povesti, insa ne putem face frumoase momentele pe care le traim."
Cineva spunea "Imaginaţia este mai importanţă decât erudiţia"...dacă nu ai visa ar însemna să fii asemeni puiului de vultur crescut de găini...
tocmai pentru că îţi plac poveştile vei putea să te ridici deasupra noroiului din jurul nostru...e adevărat...mai întâi mai trebui să înveţi să zbori...dar nu uita că ai aripi...însăşi visele tale sunt o dovadă...
Filosofia ideilor pure platoniciană spune că fiecare lucru material perceput de simţurile noastre arată că undeva există forma pură, ideală...dacă vedem o floare şi suntem încântaţi, înseamnă că există undeva, Floarea Ideală, Perfectă, Ideea de Floare în sensul ei absolut...
Tot astfel, dacă îţi plac poveştile, înseamnă că undeva există o împlinire a lor...
Exersează-ţi mai mult Spiritul şi nu te lăsa amăgită doar de Materialul imediat şi vei descoperi că ceea ce îţi şopteşte sufletul tău de atâta timp, are un corespondent în Realitate...

Anonim spunea...

Nu am scris pe blog acest articol in ideea sa cer vreun sfat, caci articolul e mai mult o concluzie, o forma de a trage linie, insa iti multumesc pentru gandurile frumoase cititorule anonim...(Lucian cumva?; scuze daca gresesc)

Anonim spunea...

E bine sa pastrezi in sufletul si in mintea ta doar ceea ce iti face bine...restul....
Ca intr-o casa...curatenia de primavara, de toamna , de iarna...maturat, scuturat ,sters praful...

Carina spunea...

Chiar ai o schita cu tinte de atins? Eu nu ma pot mobiliza sa-mi fac una :(

Onutzza spunea...

Nu e o schita scrisa. Sunt cateva tinte pe care vreau sa le ating. Nu am un termen clar definit. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Onutzza spunea...

Nu e vorba sa te mobilizezi sa iti faci planuri. Sunt convinsa ca in mare cam stii ce ai de facut in viitor.