duminică, 1 martie 2009

Dimineata de iulie cu soare si picaturi de ploaie

Dimineata de vara. Ora 7. Ma pregateam sa merg la serviciu. Geamul il deschisesem de cum ma trezisem, ca sa aerisesc camera. Liniste perfecta. Cartierul inca dormea la ora aceea. Ziua de plaja incepea mai tarziu pentru turisti. Deodata, aud clipocit de ploaie. Nu, nu incepuse ploaia. Soarele abia rasarise si lumina, cald. Dintr-o masina parcata chiar in fata blocului meu se auzea o melodie superba cu volumul la maxim. In linistea aceea au inceput sa curga sunetele, armonios, mai intai lent, apoi mai rapid, ca stropii de ploaie. M-am asezat pe pat, am inchis ochii si nu m-am mai gandit la nimic. Cu riscul sa fi intarziat, am stat si am ascultat. Cantecul si-a croit drum prin tacerea diminetii pana ce intr-un final s-a oprit. Din masina nu s-a mai auzit nimic. Am deschis ochii, m-am incaltat si am plecat vesela spre spital.
Mai jos e melodia care mi-a spus frumos "buna dimineata".


2 comentarii:

Coliba pezevenchilor spunea...

ador melodia asta!imi trezeste un amalgam de sentimente...pasiune,furie,extaz,dorinta,tristete,etc.
abia astept o ploaie de vara..eventual sa ma prinda si la tara...sa dansez desculta pe pamantul viu...sa visez la copilarie...sa simt ca traiesc!

Onutzza spunea...

Si mie mi-a placut mult cand am auzit-o prima oara. Ei, cu atat mai mare si frumoasa a fost surpriza in dimineata aceea de iulie, anul trecut, cand a tasnit din linistea matinala. Si domnul cu masina avea un sistem audio bun astfel incat s-a auzit perfect. Nu doar ca era dat la maxim ci mai era si sub fereastra mea.
Pe mine melodia asta ma duce cu gandul la dansurile arabesti, la voaluri si mister.